Wednesday, September 12, 2012

Så gör vi ett nytt försök..

Tack för alla fina kommentarer i förra inlägget <3>Ja jag var ju på möte med personalen och vad kom vi fram till inte mycket..
Man kan inte flytta på 'problemet', man har redan satt in extra resurs på avdelningen för hans skull.
De ska försöka ha bättre koll men gör redan så gott de kan. De förstår mig fullt ut och tycker inte heller att situationen är ok. De kan inte se att Dante är mer utsatt för den här pojken än de andra barnen..
Som jag sa till personalen har jag aldrig någonsin sagt till Dante att det är okej att slå tillbaka, men för fösta gången är jag på vippen att göra det.. säga till Dante att ge 'problemet' en redig käftsmäll så kanske han lämnar honom i fred.. Jag har inte sagt så.. Än..
Kanske är Dante mer känslig för hans påhopp tack vara hela situationen från i våras.. jag vet inte.
Oavsett vad det är så är det inte ok med Dante och det måste vi ju ta på allvar.
Jag talade med rektorn och hon lyssnade på min svada, sa hm, ja, ok och att hon skulle prata med personalen på avdelningen.
Jag ansåg att det behövs ännu mer resurs på avdelningen, det fick de ju ivåras och då var situationen mycket annorlunda tyckte personalen och jag med, jag hörde ju inte ett pip från Dante om att han inte ville gå eller så..
Fröken lovade att tala med Dante, att hon skulle tala om att hon skulle ha extra koll på 'problemet' och att Dante skulle säga till fröken omedelbart om det inte kändes okej.
Jag fick det mindre trevliga uppdraget att försöka övertala honom att gå till dagis överhuvudtaget..
Men, så har jag ju världens bästa vänner; Therese som har Wille på samma avdelning som Dante och vi kom överens om att mötas upp på parkeringen så grabbarna hade sällskap in.
Sagt och gjort. Det gick tack och lov jättebra och igår kväll berättade Dante vad fröken sagt om att passa problemet extra. jag frågade om han kände sig rädd ändå och nu sa han nej.
Så himla skönt!
Jag ältar fram och tillbaka om jag ändå ska byta dagis innan det händer något mer eller om man ska avvakta.. Så jävla svårt..
Men hör jag det minsta pip igen om att 'problemet' rört Dante eller att han inte vill gå dit, då byter vi dagis. Utan tvekan.

1 comment:

Mia said...

Hur har det gått att lämna honom den här veckan? Känns det OK? Kramkram!