Monday, April 7, 2008

Föräldrainfo

I förra veckan var jag på föräldrainfo på försäkringskassan angående föräldrapenningen.
Jag tyckte att det var en enda härva innan dess och jag är väl lite, om än inte mycket, klokare nu.
Jag är helt klart för jämställdhet, såklart. Jag är dessutom för människans fria val och förutsätter att om man lever i ett parförhållande där man skaffar barn så har man en dialog om vem som ska vara hemma med bebisen hur länge osv.
På detta möte var det ett jädra tjat om att papporna ska vara hemma och hur man ska gå till väga för att pappan ska vara hemma mer, vilka lagförslag som ligger för att pappan ska få fler "öronmärkta" dagar, varför pappan ska vara hemma och statistik för hur många pappor som är hemma i hur många månader och vad anledningarna är att det ser ut som det gör.
Den absolut största anledningen till att mamman var hemma större delen av barnledigheten är att det är så familjerna vill ha det!!
Varför ska man då "tvinga" folk att gå emot det de egentligen vill bara för att snygga till siffrorna i statistiken? Jämställdhet i all ära men det får fan finnas gränser...
Att man eventuellt är blivande ensamstående förälder pratades inte om alls. Kanske inte så konstigt iofs men...
Äh, jag får väl söka mer info på nätet eller ringa dem med frågor helt enkelt..

1 comment:

Anonymous said...

EXAKT den känslan fick jag med.... Värsta promotion för att vara "hemma pappa" och jag tycker visst det är på sin plats att berätta lite om hur man gör när man är ensamstående.. varför inte?
//u :)