Tuesday, November 6, 2012

Mammans barm sväller av stolthet och lättnad

Igår var det dags för höstens utvecklingssamtal.
Det var bara fina saker fröken hade att säga, tydligen är han fortfarande före i utveckling och mognad jämfört med sina jämnåriga tycker de. Han har ett moget och utvecklad språk, skriver och räknar väldigt duktigt, han har välutvecklad finmotorik, har hög empati, är en fin kompis som gärna hjälper de andra med påklädning eller vad det nu kan vara, glad, trygg i sig själv och en populär kompis.
Jag vet.. han är bara fyra år men trots det är man lite spänd innan ett sånt här samtal.
Hur roligt hade det varit att få höra att 'han kan nog behöva hjälp på det eller det området, han släpar lite med ditten jämfört med sina jämnåriga, han hänger inte helt med på datten, kan ha svårt att dela med sig, han borde kunna räkna si och så vid det här laget men det kan han inte' och ja.. vad det nu kan tänkas vara en normalbegåvad fyraåring ska kunna.
Det hade inte varit så roligt kanske... så att få höra att allt är prima är så jäkla jätteskönt.

3 comments:

Sandra said...

Vi blir stolta vi mä! Puss

Anonymous said...

Det säger de till alla, för vad skulle de säga "Ditt barn verkar vara lite halvt efterblivet."

Linda said...

Sandra <3

Anonym: hahaha njae det kanske inte de säger även om det kanske kan vara på plats ibland ;)
Men finns det problem med koncentration eller annat gällande utveckling eller så, då är jag övertygad om att de säger det. Det är väl deras skyldighet. Men visst, ett barn som ligger inom det breda spektrat 'normal' får säkerligen mer ros än ris och det tackar vi föräldrar för :)