Tuesday, December 18, 2012

Måndagen

Nä..Dante ville inte gå till dagis.
Mitt hjärta brister..
Jag frågade om han vill byta dagis, eller kanske vara hemma hos en fröken som passar honom och några barn till, en dagmamma.. men nej, då blev han ledsen för det.. Ja jag fattar att det inte är ett beslut han kan fatta men ändå.. han måste ju få veta att det finns ett alternativ och det är inte mormor eller mig, utan ett annat dagis eller dagmamma..
Eftersom fröet denna dag var hos just mormor hann jag med att ta varvet om affären på hemväg innan jag hämtade upp honom. På listan stod det mest choklad och nötter.
Vi åkte hem och ställde till med julstök igen, den här gången lagade vi julgodis.
Inga märkvärdiga grejor som kulor med fancy namn och allt vad det finns utan typ smält choklad, blanda i diverse gott.
Enkelt, gott och Dante var väldans lycklig eftersom han kunde röra, klicka och vara med på allt.
När fröet var nattad var det dags för mig att göra en helomvändning från det äppelkindade julpysslandet och ta tag i en syssla som jag inte sätter på top fem listan direkt.
Skura brunnen i badrummet.
Inte för själva skurandet i sig, det är väl helt okej, men för att göra det, måste jag haka av badkarsfronten, och det däremot är allt annat än helt okej, det är ett jävla projekt skulle jag vilja påstå. För en sabla konstruktion!
Nu är det hur som helst gjort. Brunnen är julstädad. Nu är det bara resten av huset kvar..

2 comments:

Mia said...

Hur har det gått med dagis? Kram

Linda said...

Jag vet inte.... de har försökt med någon typ av 'metod' där då de gör en sorts saga som handlar om en ppojke som inte vill gå till dagis.. så ska Dante fylla i och säga varför och fortsätta sagan osv.. ja du förstår säkert grejen. Det gav inte så mycket.. De försöker med någon annan metod oxå med lappar som bryter ner dagen i 'stolpar' ex en med bil på-lämning, en med barn som leker på gungor-utelek, en med tallrik och bestick på-lunch, osv så tar de bort en lapp för var sak de avklarat under dagen tills jag ska komma och hämta..
Men nej... imorse gick det bättre faktiskt, inga tårar men han var inte lättövertalad direkt... Åh om man ändå visste hur jag ska göra?!
Nu är det snart dags för lov så får jag se hur han reagerar när det är dags att gå tillbaka..
Tack för omtanken!
Kram