Tuesday, July 5, 2011

Semester

Jag och Dante har haft en alldeles makalöst härlig semestervecka.
Vi började på måndagen med att hälsa på vänner i smålandsskogarna. Det blev ett snabbt stopp bara då vi skulle fortsätta mot färjan till Visby och vackra Gotland.
Vi står i kön för att köra på färjan och det var alldeles snart vår tur. Då säger Dante att ' Mamma jag måste kissa och bajsa!'
Åh neeej.. NU?
Jaha, vad gör man? Han fick häva sig upp ur bilstolen, hänga i nackkudden därbak medans jag drog av honom byxorna, krånglade fram den medhavda pottan och placerade den i bilstolen, allt medan jag körde bilen. Dante satte sig lydigt med ett fniss och där satt han sedan med god utsikt och gjorde sina behov.

Väl framme checkade vi in där vi skulle bo innan vi gav oss ner till stranden för at möta upp hela gänget med vänner. Vi var totalt 23 vuxna och 26 barn som var iväg, men vi var fem familjer som hängde mest hela tiden.
På kvällen blev det grill på Sysneudd.


Dante drattade i vattnet efter en himla massa timmars klättrande och hoppande så vi gav oss hemåt vid 23 tiden. Sjukt trötta så det var på tiden. När vi kommer hem och har lagt oss säger han
'Mamma, jag och Peter klättrade i berget. Eller jag menar Petter.'
'Ja just det, Petter heter han ju' säger jag
'Jaja, men jag sa ju inte Bengt eller nåt sånt i alla fall' svarar han.
Sant.
På onsdagen bar det iväg till Ljugarn och en helt underbar strand. Vi låg och stekte oss hela dagen och hade det helt underbart.


Stranden på Ljugarn
På kvällen firades kompisens 40år med kalas.
Det bjöds helgrillat lamm med en otrolig massa tillbehör. Otroligt gott och faktiskt första gången jag jag inte spottat ut lammet utan åt med njutning.
Det bjöds även Gotländsk 'Dricku' . Någon typ av hemkört grejs som smakade tjära. Jag spottade inte nu heller med det blev en sipp och inte mer. Ugh.


På torsdagen var vi uppe och hoppade (öste i mig kaffe) tidigt på morgonen för att åka till magiskt vackra Fårö.
Vi badade större delen av dagen på milslånga stränder.


Så åkte vi givetvis till Langhammar och tittade på raukarna. Häftigt alltså!






Vi åt på ett otroligt mysigt ställe som hette Lauters. Grillbuffé i det gröna bland vackra ruiner..




Vi tog en tur förbi Ingemar Bergmans grav innan vi åkte hem oxå.

Fredagen spenderades i Visby, denna underbart vackra stad. Jag och två av tjejkompisarna fick egen shoppingtid, då Dante fick följa med deras män och barn på museet och kollade in riddare, skelett, och allt var det var. Åh, han var så lycklig och hade vart så duktig! Mamman var oxå duktig och spenderade en del av semesterkassan på fina affärer. Gud så härligt vi hade det!
På kvällen blev det grillfest igen, denna gången en avskedsgrill eftersom semestern var över på lördagen.

Tillbaka igen på fastlandet tog jag och Dante ännu en omväg i smålandsskogarna och gav oss av mot Väckelsång, utanför Växjö, där jag har vänner. Vi spenderade en natt där med ännu mera mat, vin och en jävla massa skratt.

Så vart det då det där sista 40 milen för oss att åka hem på söndagen. Min rygg har inte vart så glad och Dante hade lite ont i rumpan mot slutet, men han fick en kudde att sitta på sedan var det bra. Inte ett pip, inte ett gnäll har han gett ifrån sig och då har vi ändå tillryggalagt ungefär 140 mil i bil. Så vansinnigt duktig han är min skatt!

Så var semestern över för den här gången och det är jobb som gäller veckan lång.


4 comments:

Sandra said...

Snacka underbart!! Ser ju ut som att ni har varit utomlands ju :) Guu så skönt! Kram kram

Linda said...

Ja det var verkligen helt otroligt vackert, kändes som utomlands :)) Kram

Sofie said...

Gotland e helt underbart. Nästan lika Underbart som pottbilden på Dante i bilen :)

Mirijam said...

shit vad gött det låter! dutti dante!