Sunday, February 8, 2009

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter en helg i Branäs.
Bilresan både dit och hem gick superbra.
Min ljuvliga unge var hur duktig som helst.
Inte ens när han bajsat ner sig så det var skit uppefter ryggen och neröver benen och vi var tvugna att stanna på en parkeringsficka och byta blöja och kläder i knät på mamma skrek han.

Vi har det bra, vi här bak i bilen

Stugan var superfin! Helt nybyggd och toppmodern. Oftast bor man ju i en orgie av furu och halvsunkighet. Men inte den här gången alltså. Härligt!

Snön vräkte ner och det var blåsigt hela helgen, men vad gör väl det? Vi var ju där för att få frisk luft och herja i snön. Det gäller att klä sig därefter bara. Dante hade inte ett dugg ont av vädret. Vi åkte pulka så snön sprutade och ju fortare jag sprang desto roligare var det. Hängröven fick sig ena riktiga genomkörare.


Varför står vi stilla??

Vi hade förberett oss inför after ski, men vi bodde uppe på berget och after skin var nere i dalen. Dit kom man antingen med bil eller med liften. Och hade man inget liftkort och kände för att ta en öl så fick men lång näsa alltså.
Värdelöst!

Hörselkåporna som aldrig kom till användning.

Många promenader i snön blev det och jag älskade min vagn!! Låsbara framhjul och stor sufflett gjorde att Dante kunde sova gott i vagnen, eller bara sitta och spana utan att det snöade rakt in på honom. Men givetvis var vi klädda efter förhållandena!



Åh vad det är härligt att vara ute i friska luften!

På fredagskvällen var vi ute och käkade på den enda restaurangen som fanns uppe på berget.
Maten lät fantastiskt god när vi läste menyn men alla blev lika besvikna. Segt kött, salt fisk, och en mikroskopisk köttbit till barnportionen.
Vi stannade varken för dessert eller kaffe och avec utan betalade dyra pengar för den dåliga middagen och pulsade hemåt och korkade upp istället.
Synd, fast vi hade trevligt hemma och gott om både avec och dessert i fast och flytande form.

På lördagen fick vi för oss att varva promenerandet med en tur hundspann. Eftersom vädret var som det var, fick vi givetvis kitta knubbet inför turen.

Ready for some speed!

Sedan bar det av ut på fjället i en jäkla fart. Dante tyckte det var jätteroligt att titta på alla hundrumpor som skuttade framför oss. För att inte tala om när det gick riktigt fort! Tjohooo!

Mini Darth Vader o hans morsa.



Branäs kommer i alla fall aldrig jag åka till någon mer gång.
Tacka vet jag Sälen där det finns saker att göra även för de som inte åker skidor, flera restauranger att välja på, även om Lammet och Grisen är en given hit, och after ski som är tillgänglig för alla.
Hur som helst har vi fått en härlig helg i snön, Dante ver fantastisk hela helgen och umgänget var urtrevligt.

4 comments:

Tjoxen said...

När man är i fjällen så ska det vara furu! Det är bara så! Det har alltid varit så och ska alltid vara så!

Sivan said...

Du har ju en glad bebis, det var väl det jag visste! :)

Kul att helgen blev bra och att pulkafunderingarna löste sig så bra! :)

Ingrid said...

Jag som letar vagn i denna vagndjungel - du verkar ju nöjd med din. Vad har du?

Låter som härliga dagar!!

Linda said...

Mikael: men fy fasen vad fult det är.. usch!

Siv: ja, han är allt en liten glad bäbis numera! Nästan lite svårt att inse efter att han skrikit i 6 månader...

Ingrid: Jag har en Crescent ATV. Jag är nöjd, men det finns allt en del saker jag inte gillar med den. Tex: när man fäller ihop den "lägger man" sufletten i marken, inte så kul om det är blött eller smutsigt, den blir ganska "lång" när den är ihopfälld nu när jag har sitsen vänd emot mig. Båda dessa saker ändras till det bättre när jag vänder på steken så att Dante ser framåt i stället.
Sufletten låses i olika lägen, alltså måste man hålla på och passa in läget annars går dt inte att låsa fast den så den stannar på plats.
Det är väl det jag stört mig på som jag kommer på nu, annars tycker jag den är superbra!